Kuntakehityslautakunta, kokous 10.3.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 24 Tuusula rakentaa - lehti 2021

TUUDno-2021-263

Valmistelija

  • Jenni Aalto, kaavasuunnittelija, jenni.aalto@tuusula.fi

Perustelut

Asiaselostus

Kunnan tulee Maankäyttö- ja rakennuslain 7 §:n mukaan vähintään kerran vuodessa laatia katsaus kunnassa ja maakunnan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista, jotka eivät ole merkitykseltään vähäisiä.  Kaavoituskatsauksesta on tiedotettava sen tarkoituksen kannalta sopivalla tavalla. Katsaus painetaan ja jaetaan joka talouteen ja tarpeen mukaan viranomaisille ja yhteistyötahoille. Katsaus laitetaan nähtäville verkkosivuille sekä Tuusinfoon. 

Aineisto

Kaavoituskatsauksessa on katsauksen yleiskuvaustekstin lisäksi kaavahankkeiden lyhyet kuvaukset sekä sijainti kartalla. Kaavoituskatsaus sisältyy julkaisuun "Tuusula rakentaa", jossa on lyhyitä katsauksia koko Kasvun ja ympäristön palvelukokonaisuuden asioihin: 

  • Rykmentinpuisto ja asuntomessut 2020
  • Kunnan julkisten tilojen, kuten koulujen rakentaminen
  • Tonttimarkkinointi
  • Katu- ja puistorakentaminen
  • Tuusulan vesi

 Lisäksi MAL-sopimuksista ja asuintonttien riittävyydestä tiedotetaan seuraavasti:Helsingin seudun 14 kuntaa, Tuusula mukaan lukien, on solminut valtion kanssa maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-sopimuksen. MAL-sopimuksessa määritellään kuntien asuntotuotantotavoitteet ja asuntorakentamiselle kaavoitettava kerrosalavelvoite. ”MAL 2019 –suunnitelmassa Tuusulan vuosittainen asuntotuotantotavoite on 462 asuntoa ja asemakaavatarve asumiselle 42 000 k-m²” Tuusulan tavoitteisiin päästään varmistamalla monipuolinen tonttitarjonta. Tuusulalle perinteikkäät pientalotontit ovat vahvassa asemassa tonttituotannossa, mutta jatkossa on vahvistettava myös kerrostalotonttien ja kaupunkipientalotonttien suunnittelua. Tällä hetkellä Tuusulassa on kerrostalotontteja tarjolla riittävästi tavoitteisiin nähden kaikissa kuntakeskuksissa mm. Hyrylän Rykmentipuistossa, Jokelassa ja Kellokoskella. Vapaita rivitalo- ja omakotitalotontteja on tarjolla mm. Lahelassa ja Peltokaaressa.
 

Ehdotus

Esittelijä

  • Anne Olkkola, kaavoituspäällikkö, anne.olkkola@tuusula.fi

Kuntakehityslautakunta päättää

  • hyväksyä aineiston kaavoituskatsausta 2020 varten.

---

Esittelijä muutti ehdotustaan seuraavaksi:
 

Kuntakehityslautakunta päättää

  • hyväksyä aineiston kaavoituskatsausta 2021 varten.

 

Kuntakehityslautakunta hyväksyi yksimielisesti muutosehdotuksen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.
 

Asiantuntijana kokouksessa Jenni Aalto

Tiedoksi

Kunnanhallitus, kasvu ja ympäristö kirjaamo, Tekninen lautakunta, viestintä

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.