Kunnanhallitus, kokous 25.5.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 216 Asuntomessuilla arvonnassa luovutettava tontti 858-21-6423-5, Peltokaari

TUUDno-2020-1167

Valmistelija

  • Päivi Hämäläinen, maankäyttöpäällikkö, paivi.hamalainen@tuusula.fi
  • Harri Lipasti, kansliapäällikkö, harri.lipasti@tuusula.fi

Perustelut

Tuusulan kunta järjestää asuntomessuilla kävijöiden kesken Jokelan Peltokaaren asemakaava-alueella sijaitsevan omakotitontin arvonnan. Tavoitteena on tehdä Tuusulan kunnan tonttitarjontaa tunnetuksi messuvieraille ja kerätä yhteistietoja Tuusulan omakotitonteista kiinnostuneilta henkilöiltä. Saatuja markkinointiluvan antaneita yhteystietoja voi kunnan viestintä hyödyntää jälkimarkkinoinnissaan messujen jälkeen.

Arvottavan tontin arpajaisveron (30% lahjan arvosta) ja muista verottajan lahjaan mahdollisesti määräämistä veroseuraamuksista vastaa kunta. Tontti luovutetaan ilman rakentamisvelvoitetta, eikä sen edelleen luovuttamista kunnan puolesta rajoiteta. Luovutuksen saajalta ei peritä luovutuksen yhteydessä kiinteistönmuodostusmaksua 1008 € eikä kaupanvahvistuskuluja 120 €. Veroista ja muista kuluista kertyy tontin myyntihinnan lisäksi noin 10 000 € ja ne maksaa kunta.

Arvottavan tontin kiinteistötunnus on 858-21-6423-5, pinta-ala 697 m2 ja rakennusoikeus 139 k-m2. Valtuuston päättämä myyntihinta 31.275,00 €.

Arvonnan toteuttamisen käytännön järjestelyistä ja sääntöjen laatimisesta vastaa kunnan yhteiset palvelut, viestintä ja kunnan asuntomessuorganisaatio.

Ehdotus

Esittelijä

  • Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää ehdottaa valtuustolle, että

VALTUUSTO päättää

  • toteuttaa Tuusulan asuntomessuilla 2020 tonttiarvonnan, jonka käytännön järjestelyistä vastaa kunnan viestintä ja kunnan asuntomessuorganisaatio. Arvonnan edellytyksenä on, että asuntomessut järjestetään.
  • lahjoittaa arpajaisvoittona kiinteistön 858-21-6423-5.
  • lahjoittaa kiinteistön voittajalle ilman rakentamisvelvoitetta ja edelleenluovutusrajoitetta.
  • että, kunta maksaa arpajaisveron ja verottajan muut mahdolliset lahjoituksesta aiheutuvat veroseuraamukset, kaupanvahvistusmaksun sekä kiinteistönmuodostamiskulut.
  • valtuuttaa kansliapäällikön kunnan taholta hyväksymään arvonnan tarkemmat säännöt ja muut arvontaan liittyvät yksityiskohdat.
  • valtuuttaa maankäyttöpäällikön luovuttamaan tontin vastikkeetta voittajalle.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.