Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta, kokous 26.9.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 79 Osavuosikatsaus II 2019, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

TUUDno-2019-1855

Valmistelija

  • Ulla Kinnunen, kulttuuri- ja museotoimenjohtaja, ulla.kinnunen@tuusula.fi
  • Risto Kanerva, vapaa-aikapalveluiden päällikkö, risto.kanerva@tuusula.fi
  • Terttu Turnbull-Smith, talouspäällikkö, terttu.turnbull-smith@tuusula.fi
  • Tiina Simons, kehittämispäällikkö, tiina.simons@tuusula.fi

Perustelut

Taloudellisten ja toiminnallisten tavoitteiden toteutumisesta raportoidaan toimielimille tammi-huhtikuulta ja tammi-elokuulta osavuosikatsauksissa sekä koko vuodelta tilinpäätöksessä.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan alaisten palvelualueiden ja palveluyksikköjen käyttösuunnitelmien seurantaraportti, talousarvion, henkilöstöindikaattorien ja investointien toteutuminen sekä strategisten tavoitteiden ja indikaattorien toteutuminen tammi-elokuulta ovat liitteenä.

Sivistyksen toimialueen osalta palveluverkkosuunnitelman eteneminen on toteutettu yhteistyössä Tuusulan Tilapalveluiden ja kaavoituksen kanssa. Saimme hyväksytyksi Halosenniemen kehittämissuunnitelman, Urheilukeskuksen kehittämissuunnitelman ja BMX-radan tarveselvityksen.

Monio, lukio ja kulttuuritalon, elinkaarimallineuvottelut saatiin päätökseen ja valtuusto hyväksyi hankkeen toteuttajaksi Skanska-Caverion ryhmittymän, joka tarkoittaa, että rakentaminen alkaa syksyllä 2019. Kesällä vastaanotimme YIT Oy:n oikaisuvaatimuksen ja valituksen markkinaoikeuteen. Vastineet markkinaoikeudelle ja oikaisuvaatimukseen on valmisteltu heinä- ja elokuun aikana ja ovat kunnanhallituksen ja valtuuston käsittelyssä elo- ja syyskuussa 2019.  

Jokelan monitoimitalon perusparannus, johon liittyy toiminnallisia parannuksia kirjaston tiloihin ja Jokela-saliin tehtiin kesällä 2019. Pääkirjaston peli- ja satuhuone saatiin valmiiksi.

Toimialueella on edistetty uuden sähköisen perhekeskusmallin kehittämistä, osallistuvan budjetoinnin toteuttamista, HYTE-työn kehittämistä, Thinking portfolio -kehittämissalkun käyttöönottoa sekä käynnistetty kunnan kansainvälistymissuunnitelman laadinta. Uusi perhepalvelut sivusto avautui elokuussa.

Kulttuuri- ja museopalveluiden sekä vapaa-aikapalveluiden henkilökuntaa siirtyi Tuuskodon tiloihin vuoden kevään aikana. Halosenniemen kehittämissuunnitelma on hyväksytty. Skidiviikot järjestettiin maaliskuussa. Kulttuuripalveluiden keskeisenä tehtävänä oli järjestää Kotiseutupäivät 7.-11.8.2019 ja ne onnistuivat tavoitteiden mukaisesti. Päivät keräsivät Tuusulaan n. 3000 vierailijaa.  Taiteiden yö lisäsi myös kävijämäärää. Tuusula viikko tarjosi monipuolista kulttuuritarjontaa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Virpi Lehmusvaara, sivistysjohtaja, virpi.lehmusvaara@tuusula.fi

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päättää merkitä osavuosikatsauksen tiedoksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.