Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta, kokous 21.5.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 41 Sosiaali- ja terveysalan järjestöjen toiminta-avustukset 2019

TUUDno-2019-709

Valmistelija

  • Heidi Hagman, kehittämispäällikkö, heidi.hagman@tuusula.fi

Perustelut

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan avustussäännön mukaan avustuksia myönnetään ensisijaisesti hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen kiinteästi liittyvään

  • toiminnan kehittämiseen,​ uusien ideoiden ja toimintamuotojen mahdollistamiseen
  • lautakunnan vuosittain nimeämiä asiakasryhmiä tukevaan vapaaehtoistyöhön
  • väestöä laajasti koskevaan valistus-​ ja tukitoimintaan
  • muuhun ennaltaehkäisevään toimintaan.
     

Avustusten kohdentamisen teemoista päätetään vuosittain. Teemat nousevat kunnan strategiasta sekä hyvinvointisuunnitelmasta. Määrärahan kohdentaminen vuosittain eri toimijoille tukee myös järjestöjen omien toimintojen kehittämistyötä. 

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta päätti 12.3. kokouksessaan,​ että järjestöavustukset kohdennetaan vuonna 2019 hyvinvointia ja terveyttä edistävien toimijoiden toiminnan kehittämiseen,​ uusien ideoiden ja toimintamuotojen mahdollistamiseen,​ lapsiperheitä ja ikäihmisiä tukevaan vapaaehtoistyöhön sekä lapsiperheiden ja ikäihmisten kohtaamisia lisäävään toimintaan. Avustussäännön mukaan avustuksia voidaan myöntää myös väestöä laajasti koskevaan valistus-​ ja tukitoimintaan sekä muuhun ennaltaehkäisevään toimintaan. 

Avustusta myönnetään pääsääntöisesti toimintaan, jota Tuusulan kunta ei osta muilta tuottajilta. Avustuksin ei ylläpidetä palvelutuotantoa. Avustusta ei myönnetä virkistystoimintaan. Lautakunnan avustusten piiriin eivät kuulu yhdistysten investoinnit. Avustusta ei myöskään myönnetä, mikäli hakija on saanut hankeavustusta tai muuta rahoitusta kunnanhallitukselta, lautakunnalta tai muulta kunnalliselta toimijalta samaan kohteeseen.
Avustusten jakamiseen vaikuttavat lautakunnan käytettävissä olevan määrärahan suuruus, hakemusten määrä ja lautakunnan harkinta tämän avustussäännön puitteissa. Avustus voidaan myöntää vuodeksi kerrallaan.

Määräaikaan mennessä saapui 18 järjestön ja/tai yhdistyksen avustushakemus. Avustuksen myöntämisen perusteena on, että hakijat ja hakemukset täyttävät avustussäännössä määrätyt kriteerit. Avustuksiin on varattu määrärahaa 8 500 euroa. Kaikkiaan avustusta haettiin yhteensä 16 200 euron edestä.

Yhdistelmä hakemuksista ja ehdotus myönnettävistä avustuksista on liitteenä. Hakemukset ovat nähtävillä kokouksessa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Heidi Hagman, kehittämispäällikkö, heidi.hagman@tuusula.fi

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta päättää

  • myöntää avustukset liitteen mukaisesti.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.