Kasvatus- ja sivistyslautakunta, kokous 14.2.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 11 Laurenin asuinalueen lasten koulumatkat, koulumatkan vaarallisuuden arviointi

TUUDno-2018-1565

Valmistelija

  • Markus Torvinen, opetuspäällikkö, markus.torvinen@tuusula.fi

Perustelut

Laurenin asuinalueen oppilaiden huoltajat vaativat koulumatkan vaarallisuuden arviointia sekä oppilaiden kuljettamista suoraan kotiosoitteista kouluun. Lähikouluna Laurenin asuinalueen oppilailla on Riihikallion koulu. Huoltajien kirje on liitteenä.

Huoltajat perustelevat Laurenin alueen teiden vaarallisuutta seuraavasti:

- lisääntynyt ja vaarallinen raskasliikenne

- vaarallinen ympäristö

- vaaralliset tienylitykset

- huono valaistus

- puutteelliset liikennemerkit

- vaarallinen koulukyytipysäkki Puusepäntien ja Lemmintien ristyksessä

Puusepäntie, Lemmintie ja Otavaisentie sijaitsevat Sammonmäen teollisuusalueella. Tiealueiden vaarallisuutta on edellisen kerran tarkasteltu kasvatus- ja koulutuslautakunnassa vuosina 2013-2014. Kasvatus- ja koulutuslautakunta ei tuolloin luokitettelut tiealueita vaarallisiksi perustuen Keski-Uudenmaan poliisilaitoksen Hyvinkään Liikenneturvallisuuskeskukselta saatuun lausuntoon sekä kunnan teknisen toimen toimittamiin selvityksiin.

Tiealueiden uudellen arviointi toteuteutettiin tammikuussa 2019 kunnan toimesta. Puusepäntien, Lemmintien  ja Otavaisentien liikenneympäristön analyysin toimenpide-ehdotusten mukaan liikenneturvallisuutta ehdotetaan parannettavaksi seuraavin toimenpitein:

- liittymänäkemää tullaan parantamaan Puusepäntien ja Lemmintien risteyksessä puustoa karsimalla

-.nopeusrajoitusta Lemmintie-Ahavatntie-Otavaisentie-Omolantie väylillä tullaan laskemaan 30 km/h:ssa

- alueen liikenne- ja varoitusmerkkejä tullaan lisäämään

- tarkastetaan mahdollisuus toteuttaa Puusepäntielle Lemmintie-Artesaaninkuja -osuudelle puuttuva jkp-tien jakso n. 40-50 m.

Lautakunnalle esitetään, että kunnes esitetyt toimenpiteet ko. alueen teiden osalta on toteutettu, koulumatkan osuus Puusepäntie/Artesaninkuja -liittymässä luokiteltaisi vaaralliseksi koulutieksi esi- 1-2 luokkalaisten osalta.

Alueen sisäinen koulutaksipysäkki Puusepäntie/Lemmintie -liittymässä tullaan säilyttämään ennallaan eikä oppilaita tulla noutamaan suoraan kotiosoitteista.

Ehdotus

Esittelijä

  • Virpi Lehmusvaara, sivistysjohtaja, virpi.lehmusvaara@tuusula.fi

Kasvatus- ja sivistyslautakunta päättää todeta, että Puusepäntien/Artesaninkujan liittymä on perusopetuslain 32 §:n mukaan vaarallinen koulutie esi-1-2 luokkalaisille kunnes esitetyt toimenpiteet liikenneturvallisuuden parantamiseksi on toteutettu.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.