Kuntakehityslautakunta, kokous 27.3.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 47 Kaavoituskatsaus 2019

TUUDno-2019-598

Valmistelija

  • Pia Sjöroos, kaavoituspäällikkö, pia.sjoroos@tuusula.fi

Perustelut

Perustelut

Kunnan tulee Maankäyttö- ja rakennuslain 7 §:n mukaan vähintään kerran vuodessa laatia katsaus kunnassa ja maakunnan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista, jotka eivät ole merkitykseltään vähäisiä. Kaavoituskatsauksessa selostetaan lyhyesti kaava-asiat ja niiden käsittelyvaiheet sekä sellaiset päätökset ja muut toimet, joilla on välitöntä vaikutusta kaavoituksen lähtökohtiin, tavoitteisiin, sisältöön ja toteuttamiseen. Kaavoituskatsauksen yhteyteen on kysynnän sitä edellyttäessä liitettävä arvio asumiseen varattujen tonttien riittävyydestä. Kaavoituskatsauksesta on tiedotettava sen tarkoituksen kannalta sopivalla tavalla.

Lain edellyttämän lisäksi kaavoituskatsauksessa tiedotetaan muista kaavoitussuunnitelman ja kaavoituksen työohjelman kaavahankkeista ja yleisesti kaavoittamiseen kuuluvista asioista.

Katsaus painetaan ja jaetaan joka talouteen ja tarpeen mukaan viranomaisille ja yhteistyötahoille. Katsaus laitetaan nähtäville verkkosivuille, kaavoitustoimistoon sekä kirjastoihin. Lisäksi kunnan yritysrekisterissä oleville yrityksille lähetetään sähköpostitse katsauksen julkaisemisesta tiedote.

Aineisto

Liitteenä olevassa kaavoituskatsauksessa on katsauksen yleiskuvaustekstin lisäksi kaavahankkeiden lyhyet kuvaukset sekä sijainti kartalla. Kaavoituskatsaus sisältyy julkaisuun "Tuusula rakentaa", jossa on uudella toimintatavalla nopeita katsauksia koko Kasvun ja ympäristön palvelukokonaisuuden asioihin: 

o Rykmentinpuiston ja asuntomessujen 2020 rakentaminen

o Kunnan julkisten tilojen, kuten koulujen rakentaminen

o Katu- ja puistorakentaminen

o Tuusulan vesi

o Henkilöstön ja lautakunnan jäsenten yhteystiedot

Lisäksi MAL-sopimuksista ja asuintonttien riittävyydestä tiedotetaan seuraavasti:

Helsingin seudun 14 kuntaa, Tuusula mukaan lukien, solmii valtion kanssa maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-sopimuksen. MAL-suunnitelma toimii seudun yhteisenä lähtökohtana valtion kanssa käytävissä Helsingin seudun kehittämistä koskevissa neuvotteluissa. MAL-sopimuksessa määritellään kuntien asuntotuotantotavoitteet ja asuntorakentamiselle kaavoitettava kerrosalavelvoite. ”Valmisteilla olevassa MAL 2019 –suunnitelmassa Tuusulan vuosittainen asuntotuotantotavoite on 462 asuntoa ja asemakaavatarve asumiselle 41 580 k-m²” Tuusulan tavoitteisiin päästään varmistamalla monipuolinen tonttitarjonta. Tuusulalle perinteikkäät pientalotontit ovat vahvassa asemassa tonttituotannossa, mutta jatkossa on vahvistettava myös kerrostalotonttien ja kaupunkipientalotonttien suunnittelua. Tällä hetkellä Tuusulassa on kerrostalotontteja tarjolla riittävästi tavoitteisiin nähden kaikissa kuntakeskuksissa mm. Hyrylän Rykmentipuistossa, Jokelassa ja Kellokoskella. Vapaita rivitalo- ja omakotitalotontteja on tarjolla mm. Lahelassa ja Peltokaaressa.

Kokouksessa jaetaan

Tuusula rakentaa -julkaisun taittoversio.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Pia Sjöroos, kaavoituspäällikkö, pia.sjoroos@tuusula.fi

Kuntakehityslautakunta päättää

  • hyväksyä aineiston kaavoituskatsausta 2019 varten.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.